Een tevreden (ver)koper aan het woord.

De veertigjarige Karel Eelen woont samen met zijn echtgenote Bianca Steur en hun twee dochters van 12 jaar en 10 jaar in het mooie Hoogstraten. Toen ze hun etagewoning kochten in 2007 zaten ze nog redelijk vrij met een complex met vier appartementen naast zich en een weiland aan de achterkant. Voldoende privacy dus voor het hele gezin om te genieten van hun huis en tuin. De komst van diverse appartementencomplexen en terrassen deed ze besluiten om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst. En die hebben ze met behulp van ERA Immo Noord gevonden in Meerle.

“Door de komst van de diverse appartementencomplexen en terrassen was onze privacy verdwenen”, aldus Karel. Buren en achterburen keken constant op hun vingers, de kinderen konden niet meer vrijuit buitenspelen, het vrije gevoel was helemaal weg. Dus besloten ze om stilletjes op zoek te gaan naar iets nieuws, iets waar ze meer rust zouden hebben, meer privacy voor het hele gezin.

Rustig rondkijken, dat was het idee. “Maar dan ineens vind je je droomwoning. Samen met Katleen Kolen van ERA Immo Noord te Hoogstraten zijn we gaan kijken bij een woning in Meerle. We waren meteen enthousiast en hebben dan ook direct een bod gedaan”, zegt Karel. De woning voldeed zowel qua binnen- en buitenkant als qua omgeving aan onze wensen. Een ruime vrijstaande woning in een rustige, doodlopende straat in een rustige omgeving. Met een mooie tuin, een grote werkplaats in de tuin en een eigen oprit. “En alles is laagbouw, dus geen traplopen meer voor ons in tegenstelling tot onze etagewoning”, lacht Karel.

Ondanks dat het bod niet meteen geaccepteerd werd, zijn ze toch redelijk snel overeen gekomen met de verkoper. De koop van hun droomwoning was rond.

Maar wat nu, want hun eigen woning stond nog niet te koop…

“We hebben best wel een risico genomen door een nieuwe woning te kopen, alvorens onze eigen woning verkocht te hebben”, vertelt Karel. “Een risico waarvan we nu blij zijn dat we deze genomen hebben, want onze huidige woning in Hoogstraten is met behulp van Katleen in drie dagen verkocht.”

Voor de verkoop van hun etagewoning schreef de familie Eelen diverse makelaarskantoren aan, waaronder ook ERA Immo Noord. Waar ze van ERA Immo Noord een mooie map, helemaal uitgelegd en ingekaderd, ontvingen, kregen ze van de andere makelaars wat losse papieren. De professionaliteit en de mooi onderbouwde voorstellen gecombineerd met een groot publiek voor de verkoop gaven de doorslag om met ERA Immo Noord in zee te gaan.

“Wij zijn nu de trotse eigenaren van onze droomwoning in Meerle. Een woning die we in eerste instantie alleen wilden schilderen en oppoetsen, maar die we uiteindelijk helemaal naar onze zin hebben gemaakt: het vervangen van alle ramen, het vernieuwen van de vloer, het uitbreken van de schouw en we hebben alles opnieuw laten stuken. In het weekend van 28 april 2018 zijn we verhuisd en wonen we met veel plezier in de Heibergstraat te Meerle.”

“Een score van 1 tot 10? Dan geven wij ze met volle overtuiging een 9. Wij zijn heel tevreden over zowel de aankoop van onze nieuwe woning als de verkoop van onze huidige woning. Gedurende beide trajecten hebben we één aanspreekpunt gehad. Katleen was dag en nacht bereikbaar. We zouden ERA Immo Noord dan ook zeker aanraden.”